17. juni 2019

Zetlands solstrålehistorie om kriminalitet holder ikke vand

Netavisen Zetland bragte midt i valgkampen en historie om at indvandrer-efterkommer-kriminaliteten er faldet, Zetland.dk – 15. maj 2019 – Hvordan går det med etniske minoriteters kriminalitet?, og man skriver frejdigt, at det nærmest forholder sig modsat fordommen om stigende kriminalitet:

De er blevet mere og mere kriminelle, indvandrerne og efterkommerne.

Eller: Sådan tror et flertal af danskerne i hvert fald, det er gået de seneste fire år.

“Kriminalitetsstatistikkerne brager derudad i en forkert retning,” som Nye Borgerliges Pernille Vermund sagde ved DR’s første partilederdebat.

Der er bare et problem ved den forestilling. Den passer ikke. Tværtimod. Indvandrere og efterkommere er blevet mindre kriminelle siden valget i 2015. Men de fleste danskere har ikke opdaget det.

Op til valget har vi på Zetland spurgt et repræsentativt udsnit på 1.100 danskere, hvordan de tror, virkeligheden har udviklet sig i denne valgperiode. Vi har spurgt til en stribe vigtige politiske områder – fra klima til sundhed, fra økonomi til uddannelse. Vi har så sammenlignet danskernes opfattelse med, hvordan det reelt set er gået.

(…)

Det er muligt, at den gennemsnitlige indvandrers kriminalitet ikke stiger voldsomt, men det omvendte er næppe heller tilfældet. Jeg startede på den medfølgende quiz, og ved første spørgsmål (der handler om kriminalitet) linker Zetland til integrationsbarometer.dk, men kigger man nærmere på søjlediagrammet, ser man at nok er tallene for indvandrer-efterkommer-kriminaliteten faldende, men det er forholdet mellem deres og vores kriminalitet ikke:

Og dette forhold er jo nok mere relevant end ændringer i de absolutte procenter, der f.eks. kan skyldes ændrede definitioner, målemetoder, rapportering og alt muligt andet.

Faktisk er forholdet mellem deres og vores kriminalitet svagt stigende i perioden, fra 2,7 i 2012 til 3,2 i 2017, altså en overrepræsentation gående fra 170% til 220%, se evt. vedlagte regneark.

andelen-af-15-29-arige-indvandrere-med graf


Oploadet mandag 17 juni 2019 kl. 12:00 af ukendt forfatter — Direkte linkSkriv! »
Gemt under følgende kategorier: Meninger, Nyheder med følgende tags: , ,

Leave a Reply

© 2004-2024 by IL Kimpo & La Kimpolina
Entries (RSS) and Comments (RSS).