19. oktober 2018

De guddommelige markedskræfter

Citerer “Folkets” Lennart Kiil:

“Man kan sige at markedskræfterne er summen af borgernes individuelle og frie valg som forbrugere. Markedskræfterne er altså os allesammen.

Den politiske magt er derimod den tvang som kommer ovenfra og bliver presset ned over befolkningen fra en lille, central politiske elites side.”

Det er altså forkert, Lennart.
Markedskræfterne er ikke en god gud, som den åndeligt dovne og uendeligt egoistiske (centrum-)højrefløj har valgt at tro. Og heller ikke “os allesammen”, men jo kun forbrugsevne og overblik og valgmuligheder som slet ikke er fordelt ret meget på alle, og dermed ikke er specielt folkelige – ja ofte slet ikke eksisterende i praksis.

Politik derimod er os allesammen. Og folkeligt i et større omfang end det hellige marked.

Afpolitisering er lige så dødsensfarligt for et samfund som dårlig eller overdreven politisering. At mange politikere er idioter betyder ikke, at politik per definition er forkert.

Den evindelige minimalstatstankegang er ikke idealisme, selvom den af højrefløjen sælges som sådan. Den er bare en form for opportunisme: Kan vi ikke få det samfund vi vil have via den politiske proces, forsøger vi at gøre politik som sådan illegitim. Ja, den er i sin essens det modsatte af folkelig, hvorfor Lennarts avis vist også har et temmelig misvisende navn.


Oploadet fredag 19 oktober 2018 kl. 10:10 af ukendt forfatter — Direkte linkSkriv! »
Gemt under følgende kategorier: Meninger, Nyheder med følgende tags: , ,

Leave a Reply

© 2004-2023 by IL Kimpo & La Kimpolina
Entries (RSS) and Comments (RSS).