12. oktober 2018

De alderskasserede

DR – Du er for gammel: Virksomheder afskærer seniorer fra at se deres jobannoncer:

Hvis du tjekker jobannoncer på din Facebook-væg, så har du en fordel, hvis du er under 50 år. For en række virksomheder udelukker personer over de 50 fra at kunne se deres jobopslag på Facebook.

Det viser en kortlægning af jobannoncer på Facebook, som P1 Orientering har lavet her i efteråret. Her blev der fundet 12 eksempler på virksomheder, som har afskåret ældre Facebook-brugere fra at se konkrete jobannoncer.

Men denne målretning af jobannoncer til bestemte aldersgrupper kan være på kant med lovgivningen, vurderer eksperter.

– Ved at målrette annoncerne til bestemte aldersgrupper, så gør man netop det, som loven forsøger at forhindre, forklarer Christian Højer Schjøler, der er ekspert i arbejds- og ansættelsesret ved Syddansk Universitet.

Sådan har det været længe: Er du over en vis alder, kan du ryge og rejse. Og dem som er i midten synes bare det er fint. For det er midten som er med i samfundet. Det er dem som har de gode eller i det mindste rimelige jobs, og mange af dem er ovenikøbet frække nok til at kalde de kasserede mennesker for nassere, måske (ofte ubevidst) for at dække over den pinlige sandhed, at snart hvem som helst kan løse hvilken som helst normal opgave i vort efterhånden gennemautomatiserede samfund, hvorfor hele cirkusset primært er et spørgsmål om at erobre positioner.

Naturligvis er det ulovligt at spærre jobannoncer aldersmæssigt, og naturligvis vil ingen gøre noget, for alle lefler jo for midten.

På et eller andet tidspunkt må nogle af os udenfor den hellige midte slå os sammen og føre en modstandskamp mod midtens flabede superegoister. De har ærligt fortjent at blive ramt af en flodbølge af ulykker, så retfærdighed kan brede sig, og samfundet begynde at hænge sammen igen.

Død over middelklassen!


Oploadet fredag 12 oktober 2018 kl. 18:56 af ukendt forfatter — Direkte linkSkriv! »
Gemt under følgende kategorier: Meninger, Nyheder med følgende tags: ,

Leave a Reply

© 2004-2022 by IL Kimpo & La Kimpolina
Entries (RSS) and Comments (RSS).