18. juli 2018

Putin møder Trump – uden filter

Citerer facebook-ven som citerer bekendt:

Nu har jeg siddet og lyttet til pressekonferencen fra Helsinki med Donald Trump og Vladimir Putin. Det er utroligt så forskelligt main stream medier i Danmark dækker hele topmødet set i forhold til de ting som de to præsidenter for henholdsvis USA og Rusland fortæller på pressekonferencen og de svar de kommer med til journalisterne.

På JP(dot)dk står der:

“»Skammelig«, »landsforræderisk«, »total kapitulation«: Trumps tillidserklæring til Putin udløser stærke reaktioner”
På B(dot)dk står der:

“Donald Trump nægter at se de blinkende advarselslamper”

“Tidligere CIA-direktør efter Trumps omklamring af Putin: »Det er intet mindre end forræderisk«”

“McCain: »Ingen tidligere præsident har nogensinde svækket sig mere foran en tyran«”

“Trump undsiger sine egne efterretningstjenester: »Putin var magtfuld i sin benægtelse«”

Intet fra topmødet er positivt alt er negativt.

Lyt ligeledes til spørgsmålene fra vestlige main stream medier, de handler nærmest udelukkende om beskyldningerne om Ruslands hacking og indblanding i USA’s valghandlinger, både til primærvalgene og til selve præsidentvalget. En sag som jeg vurderer er hoax, opfundet af deep state, for at kunne sætte Donald Trump i et negativt lys. De spørger også til om Rusland har indsamlet belastende personligt materiale om Trump, før han overhovedet var i politik, men havde besøgt Rusland som forretningsmand. (Her refereres bla. til beskyldninger om at Donald Trump havde upassende omgang med russiske prostituerede). Eneste konstruktive spørgsmål var til Ruslands annektering af Krim halvøen.

Russiske medier spørger i stedet kritisk til USA’s ønske om at Tyskland genovervejer at tillade færdiggørelsen af Nord Stream gaslinien og købe gas fra Rusland. Og de spørger til samarbejdet imellem de to lande for at få fred i Syrien. De har dog ikke kritiske spørgsmål til Vladimir Putin, hvilket de burde kunne gøre og turde gøre.

Generelt er tonen god, rolig og fornuftig imellem de to præsidenter igennem hele pressekonferencen.

Jeg synes også de begge får fejet beskyldningerne om russisk hacking af bordet. Især da Trump nævner, at han ikke kan forstå, at Hillary Clintons private e-mail server – som hun havde stående privat, og brugte mens hun var USA’s udenrigsminister, og som Rusland beskyldes for at have hacket – ikke kunne give de svar bla. FBI ønskede vedr. hacking. Dertil kommer, at jeg ikke kan forstå det ikke stiller Hillary Clinton i et yderst kritisk lys, at hun har en pivåben privat e-mail server stående, som både Rusland, Iran og Kina m.fl. sikkert uden større problemer kunne have hacket sig ind på – hvis de ville. Hvis Putin havde en privat e-mail server stående er jeg sikker på CIA ville gøre alt hvad de kunne for at hacke sig ind.

FBI’s tidligere director, James Comey, nævnte ved høring i USA’s Kongres, at der var fundet 110 e-mails på Hillary Clintons private e-mail server, som var markeret ‘Fortrolige’ eller højere, heraf 36 var klassificeret ‘Hemmelige’, og 8 var klassificeret som ‘Tophemmelige’. Og gad vide hvor mange flere e-mails der var i den kategori? – for Hillary Clinton har angiveligt fået slettet mere end 30.000 e-mails fra hendes privat e-mail server – inden den blev beslaglagt af (eller overdraget til) FBI. James Comey, der på det tidspunkt var FBi’s director og som i årtier har beskyttet deep state eliten, herunder Hillary Clinton, droppede at anlægge sag eller lade FBI undersøge sagen nærmere. Til gengæld skal sær-undersøgeren, også tidligere FBI director, Robert Mueller, fortsætte med at undersøge beskyldninger om russisk indblanding i USAs demokratiske valghandlinger og om at Trump har “samarbejdet” med Rusland imod USA’s interesser.

Robert Mueller undersøger vage beskyldninger imod Donald Trump, men FBI ignorerer fortsat solide beskyldninger imod Hillary Clinton?

Den computer, der tilhørte Anthony Weiner, som tidligere var gift med Hillary Clintons personlige assist Huma Abedin, og som angiveligt skulle have masser af kopier af Hillary Clintons e-mails liggende (i en mappe der hed ‘Insurance’ eller lignende). Den er enten i NYPD’s eller FBI’s varetægt i dag. Data på denne håber jeg er intakt, at den er i gode politi eller FBI folks hænder og at den kan afsløre flere af Hillary Clintons kriminelle handlinger og få hende tiltalt og sat bag tremmer.

Deep State har heldigvis stigende problemer med Trump’s succer.

Fredsforhandlinger med Nordkorea.

Rusland og USA nærmer sig hinanden – Rusland kan dermed ikke så let gøres til den nye fjende – eftersom War on Terror ikke fylder så meget mere.

Rusland og USA kan måske samarbejde tættere om situationen i Syrien, ISIS bekæmpes nu effektivt, USA kan måske få sine styrker ud. Assad kan forblive på posten som Syriens leder (i stedet for en deep state dukke). Eneste hurdle er hvad Trump kan få til gengæld for at Syrien kan få lov til at give Iran og Rusland lov til at bygge olie og gasledninger til Europa? Nu da Trump i forvejen har ytret sig kritisk overfor Tysklands samarbejde med Rusland om at købe gas fra Rusland via Nord Stream ledningen (når den er bygget helt færdig). Jeg har en mistanke (men det er rent gætteri fra min side) at Trump blot skruer bissen på overfor Europa og Rusland – hvad olie og gasleverancer angår – blot for at stille main stream medier og deep state midlertidigt tilfreds, således han kan fokusere på andre emner. Men at han reelt ikke har det fjereste imod at der kommer fred i Syrien, at sanktioner imod Rusland hæves eller at Rusland og Europa øger samhandlen i fremtiden. Det må af og til være en svær balancegang.

Dan engang dit eget indtryk af både Trump og Putin, og ud fra hvad de siger og planlægger at samarbejde om, og ikke hvad du læser af bashing i den danske presse:


Oploadet onsdag 18 juli 2018 kl. 8:52 af ukendt forfatter — Direkte linkSkriv! »
Gemt under følgende kategorier: Meninger, Nyheder med følgende tags: , ,

Leave a Reply

© 2004-2024 by IL Kimpo & La Kimpolina
Entries (RSS) and Comments (RSS).